Shopping

I Wien kan du shoppa loss i lugn och ro. Shoppingstråken i innerstaden är helt och hållet tillägnade fotgängarna, och utanför stadskärnan väntar fler fynd på att upptäckas.

Shoppinggator

Mariahilfer strasse är Wiens största shoppinggata. Gatan sträcker sig från Museumsquartier till Westbahnhof och innehåller en salig blandning av butiker. Här finns internationellt kända butikskedjor men också lokala affärer. För riktigt lyxiga butiker kan du hålla dig till innerstadsgatorna Kärtner strasse och Am Graben.

Auktion

Ropa in ett riktigt fynd på österrikes främsta auktionsplats, Dorotheum på Dorotheergasse 17. Här kan du kolla in allt från möbler till konst och smycken innan du ger dig in i budgivningen. På gatorna runt omkring ligger flera välrenommerade smyckesbutiker.

Köpcentrum

Millennium City är ett medelstort köpcentrum på gångavstånd från tunnelbanestationen Handelskai. Vill du ha mer att välja på kan du åka en bit utanför staden till Shopping City Sud som är ett av Europas största köpcentrum.

Loppmarknad

Är du ute efter ett par begagnade lederhosen är det Naschmarkts loppis på kan hitta det. Loppmarknaden anordnas varje lördag mellan klockan 06.00 till 16.00 och innehåller prylar du aldrig trodde att du skulle hitta. Området är stort, så åk i tid om du vill hinna titta på allt. Karlsplatz är den närmaste tunnelbanestationen.