Mat & Dryck

Ingredienserna i det österrikiska köket är förvånande enkla. Trots det innehåller stadens menyer en uppsjö av rätter som många besökare aldrig smakat eller ens hört talas om förut.

h2>Specialiteter

Traditionell snabbmat i Österrike är korv i alla tänkbara former och smaker. Den kanske mest kända korven är Wiener Würstler, även känd som Frankfurter. Vanliga rätter är också gulasch, kebap, och grillade mackor.

Internationell mat

Du kan hitta gott om mat influerad från andra länder när du äter i Wien. I synnerhet det turkiska, grekiska och Jugoslaviska köket präglar Österrikes menyer.

Gulaschmuseet

Passa på att besöka världens enda restaurang för gulaschspecialiteter när du är i Wien. Här finns recept baserade på både komage och choklad på menyn. Gulaschmuseet ligger på Schulerstrasse 20 i distrikt 1.

Dricks

Du förväntas lämna ungefär 10 procent dricks på restauranger i Wien. Det vanligaste sättet att ge dricks är att säga den totala summan du önskar betala när servitören hämtar notan, men det går också bra att lämna en slant vid bordet när du går.